Fém forgács és orgonit

Kovové piliny a orgonit

056p1070659

Fém forgácsnak az orgonitban az a szerepe, hogy visszaveri az energiát, amelyt az orgonit magába húzza a környékéből, és amely evel a visszaverődéssel a gyorsúl és tisztúl. A fém forgács különböző típusú fémből lehet, nyugottan rozsdás is, de tekintve a maximális hatékonyság érdekében a negatív energia átalakítására pozitívra, nem lehet rugó alakú. Általánosságban elmondható, hogy az összes fém orgonitban felhasználhatók, és ellátják a funkcióját, bár a fémek különbözőek, mint vezetőképességben (minél nagyobb a vezetőképesség, annál gyorsabb az energia mozgása az orgonitban), vagy frekvenciatartományban. A mi orgonitunkban használunk bronzt, alumíniumot, rézt, sárgarézt, acélt, ezüstet és titánt, amelyeknél az egyéni sajátosságora utalunk.

Bronz

Bronz a réz és az ón ötvözete. Magas és finom rezgések frekvenciáju, mint a réz. Bronz relaxációval, békével, nyugalommal és a leválással jár. Növeli a tudatos programozás képességét az orgonitban. Orgonit, úgy mint a gyógyító kövek, képes magába fogadni a gondolatok rezgését, amelyt majd kisugároz. A gondolatok kisugározása, amely átalakítja az energiát orgonitban  programozásnak hívják.

Réz

072

p1070664

Kiválóan vezeti az energiát, gondolatokat és ugyanolyan jól szaporítja is (akár nagy távolságra is). Igen széles frekvenciatartománya van. Ugyanígy vezeti és szaporítja a gyógyító energiát a gyógyítótól, vagy a kövekből. Mivel a Vénusz uralkodik a Mérleg jelnek és ez a jel tekinthető mint kiegyenlítő, annak tulajdonítják, hogy a réz stabilizátor és kiegyenlítő hatása van a helyre, ahová lerakódik. És mivel a Vénusz védőszentje a szeretet, a réz egy hatalmas szeretet talizmánná van tartva. Helyreállítja az egyensúlyt az asztrális és a fizikai test között. Nagy hatása van a levertség ellen, passzivitás, nyugtalanság, ingerlékenység ellen, de segít elégedetlenségnél saját magunkal is. Indukál optimizmust és a függetlenséget és elősegíti a diplomáciát. Erősíti a tudatunkat, hogy nincs szükség álandóan keresni szerelmet, vagy a kellemes élmények után vágyni és hogy megengedett és helyénvaló, hogy megszabaduljunk minden önuralomtól, amit létre hoztunk. Belsőleg melegít, enyhíti a haragot és helytelenítést. Kihat az összes csakrára.Aktiválja és megnyitja a gyökér és a szakrális csakrát és stabilizálja az intuíciót, a szexualitást, a vágyat és vitalitást. Össze köti és irányítja őket a magasabb csakrákba, megnyitva ezzel az utat a spirituális önfejlesztéshez.Numerológiai szinten az 1-es számmal vibrál. Asztrológiailag bikával és mérleggel van össze kötve. Gyógyító tulajdonságjai: javítja az anyagcserét, csökkenti a gyulladást és növeli a vérkeringést. Segít az ízületi gyulladásoknál és a reumánál. Használható mint borogató a gyulladt sebekre. Közvetlenül a bőrön méregteleníti és enyhíti az ízületi gyulladásokat, reumát és más gyulladásos problémákat. A köldök csakrán segít a hasi fájdalmakkal és emésztési problémáknál. Segít, hogy helyreálljon a kimerültség és erősíti az immunrendszert. A tüdőn jobbá teszi az oxigén cseréjét, és segít a szervezetnek megszabadulni a szennyeződésektől. Jobbítja az átnedvezést a puha szövetekben és a nyálkahártyákban és így jobban ellenáll a ingerlésnek (pl. Allergia).

Sárgaréz

075

Sárgaréz a réz és cink ötvözete. Magas és lágy rezgés frekvenciája van. Az energiát tompíthassa, vagy blokkolhassa. Ezért pajzsként használják, ami csökkenti az érzések érzékenységét és csökkenti a mentális észlelés (a túlérzékenyeknél). Mágiában a sárgarézt mindig mint mágikus helyettesítésnek használták arany helyett. Bár nincs minden tulajdonságai mint az aranynak, de vonzza a pénzt, és ezért használják a varázslatokban a pénz megszerezéséhez. Használató a védő varázslatoknál is. Az összes csakrára hat, de különösen a gyökér csakrára. Gyógyító tulajdonságjai: lapítja és leföldeli az energiát (rossz energia vezető). Ezért a gyógyításban ritkán használják. Elősegíti a haj növekedését, és megfiatalítja a bőrt. Ajánlott azoknak, akik szokatlanul magas a fém szinte a vérben – méregteleníti és tisztítja a vért.

Acél

085

Az acél fekete, kék, vagy piros színű lehet. Stabilitást nyújt az orgonit energia hatásának. Viszonylag szűk frekvenciatartománya van, de kitünően leföldel, és nagyon alkalmas az elektromágneses sugárzás (elektroszmog) kiblokkolására.

Ezüst

061

Ahogy a holdnak úgy az ezüstnek is lágy, hűvös és nyugtató energiája van. A viselőjének meghozza az „előnyét“. Az ember kimutat kulturálisabban, gördülékenyebben és könnyebben kifejeződő, veszíti az „éles széleket“ és egyre több népszerűséges. De csak akkor kéne hordani, ha jó érzésünk van belőle. Az ezüst működik mint a lélek tükre: segít bennünket, hogy lássuk magunkat a „kívülről“ mások szemén. Ez a látomás tehát torzítatlan elbírálásnál, és segít nekünk tovább fejlődni és tökéletesebb lényeknek válni. Türelemít minket és kitartásban szolgál az úton a személyes növekedésben, szabályozza az intuitív és érzelmi energia és élesíti a érzékelésünket. Jobbítja az intuíciót és a pszichikai képességeket.  Ezüst teremt szoros kapcsolatot a fizikai és az asztrális test között és biztosítja („ezüst zsinór“ által, amely egyfajta éteri köldökzsinór a fizikai test és éteri másolatok között), hogy az asztrális projekcióknál az éteri test nehézségek nélkül visszatér a fizikai testbe. Ez csökkenti a tudatalatti félelmet, hogy az asztrális test nem térne vissza az útjáról. (Mellesleg, ez valójában nem történik. Nem kell aggódni.) Segít a mentális, érzelmi és fizikai tisztításnál és a nem működő megszokások lemondásánál. Növeli a lelki tisztánlátást és jobbítja a képességeket felálni a problémákhoz, mint a szellemi ösztönzésekhez. Csökkenti a félelmet a döntéshozatalban. A legendák szerint ezüst elpusztítja a gonoszt – ezért használtak ezüst golyókat  vámpírok és vérfarkasok ellen.

Gyógyító tulajdonságai: Az ezüst minden fizikai és éteri test szinten működik . Úgy működik, mint egy fertőtlenítő, és az általános tisztítószer. A tisztaság és vezetőképességnek köszönve elvezeti a  mentális és érzelmi stresszt. Serkenti a vérkeringést, és méregteleníti a vért. Segít a szervezetnek gyorsabban felfedezni a hormonális és kémiai egyensúlyhiányt (különösen magas szinten), és gyorsabban aktiválja a belső tisztogatást. Eltávolítja a magas tüdő-és torok ingerlést szennyeződéstől a levegőből. Javítja az idegi impulzusok adását. Javítja az egyensúlyt az agy felek között és segít az embereknek a degeneratív agyi betegségkel, rossz memóriával, irracionális félelemmel (fóbia), és erős érzelmi zavarokkal (pl. borderline szindróma).Hagyományosan kezelésére használt hepatitisnél, kilakoltatások toxinok  a pórusok révén, fejfájás kezelésére, reumás fájdalmakra, hányinger és gastritisra, az elhízásra, a cukorbetegségre, és A- és E-vitaminok asszimiláció növelésére. Ráadásul, csökkentse a gyulladásokat és a lázt, megfosztja a testet a fertőzésektől, segít a gennyes sebeknél, javítja a látást. Míg arany hajlamos arra, hogy megerősíti és megtartja a kő hatalmát, ezüst hajlamos vezetni őt tovább a szervbe vagy kívűlre. Egyúttal a kövek energiáját tisztítja is.Ezüstet tesszük minden orgonitunkba.

Titan

061

Nagyon magas vibrációkon működik és viszonylag éles energiája van. Nagyon alkalmas feloldani a blokkolásokat. Mint a fent említett fémek felgyorsítja az orgonáramlás dinamikát az orgonitban.

Alumínium

Úgy mint a réznek, széles frekvenciatartománya van. Szintén egy kiváló energia és gondolatok vezető, és ugyanúgy szaporítja őket. Ezért, ugyanolyan módon is vezeti és szaporítja a gyógyító energiát a gyógyítótol, vagy a kövekből, és ezért általában jó választás az orgonit számára