Mi a Feng – Shui

Feng – Shui egy tanulás a környezetet értelmezéséről. A szakértők különböző megközelítéseket használnak fel, amely segítségével összekötődnek a hely energiájával, vagy és hangulatával, és módosítják úgy, hogy a legjobban működjön az emberek számára, amelyek ott  élnek vagy  dolgoznak. Feng – Shui építészetben úgy van fogadva, mint a kapcsolat ember és a természet között, a pozitív vagy negatív helyről lakásra szól. Tanít bennünket, hogyan találjuk meg az energia központját a lakásban. Ez vonatkozik az élelmiszerre, ruhára, gondolatokra, a beszédre, az interperszonális kapcsolatokra is. Feng – Shui tanítás, azaz a szél és a víz, amely  a tudás tanításából  indul ki, hogy minden körülöttünk álló energia. Ennek az energiának különböző országokban, különböző nevei vannak: Közép-Indiában – prána nevű, Japánban – Ki és Kínában – Qi, és mi  orgonnak nevezzük (így nevezte el Dr. Wilhelm Reich, aki az alapján először kezdte el használni az orgonitot, vagyis orgonit akumulátorokat). Ez valójában egy tanítás  az élet és a lakás harmóniáról, a kihasználása az ember javára.Ideális esetben az egymásraható energiák egyensúlyban vannak. Az egyensúlyi energiát  Feng – Shui tanítása szerint kilehet fejezni a jól ismert szimbólumában a yin és a yang, mely két ellentétes erő, állandóan mozgásban, és mindkét elérni kívánja a fölényét.

 

Vagy az öt elem segítségével(amelyek erednek a yin és yang energia összjátékából), ami szimbolizálja a különböző qi megnyilvánulásait és a jelei a fa, tűz, föld, fém és víz. A fa segít égni a tüznek. Az eredménye a hamu, ami a föld, amely létrehoz fémet, amely folyékony formában, vízhez hasonló. A víz teszi lehetővé a fa növekedését.

Feng – Shui az életenergia legjobb áramlásáért  lakott területen kihasználja a tájékozódást égtájak szempontjából, a szobák elrendezése  egy lakásban, bútorok elrendezése, a felhasznált színek és anyagok, valamint különféle tartozékokat és szerszámokat.

Orgonit és Feng - Shui

Orgonit, úgy mint a Feng – Shui dolgozik az univerzális mindenlévő energiával, amelyt orgonnak nevezzük. Szerves gyanta és sok kis fém részecskék keveréke magába húzza az elektrosztatikát az elektromágneses mezőkből (sugárzásokból) a környékéből, ezután ez a sugárzás (DOR energia – ártalmas az egészségnek) visszaverődik és felgyorsúl a fém részecskéktől kristályiránt, amely piezoelektromos (és ezért úgy viselkedik, mint egy tápegység), és vissza a környezetbe kisugárzik már mint a  POR energia (vitális, egészségnek hasznos energia), dúsított gyógyító kövek rezgésével, amelyek az orgonitban szerepelnek. Az ionok szempontjából magába húzza a kationokat a környékéből, amelyek a gyors visszaveréstől a fém részecskéktől és a kristálynak orgonitban köszönve kilépnek már mint ártalmatlanok, sőt hasznos élettartamos anionok. Hasonló folyamat zajlik itt, mint a víz erős turbulenciánál, amely esik a vízesésből (a Feng – Shui ezt a hatás kihasználja szökőkutaknál, mint kiegészítő lakásokban). Orgonitoknak nincs szükségük külső energiaforrásra, így gyakorlatilag bárhol használható. A Feng – Shui szempontjából az orgonitnak széleskörű kihasználása van. Az orgonit hatás skálája sokkal szélesebb és összetettebb, mint más Feng – Shui eszközöknél.Orgonit harmonizálja és feltölti a környezetét létfontosságú életenergiával.

  • Semlegesíti a geopatogén zónákat (negatív hatások a földtani szerkezetre), amelyjek kőzet zavaroknál létesülnek,akár természetes (tektonikus hibák, radioaktív területek, vízi utak, vizes élőhelyek), vagy mesterségesen előidézett módon (közüzemi vonal) és az emberi egészségre káros hatásuk van, amely idővel okozhasa az álmatlanságot , szédülést, szívritmuszavarokat, rákot és más betegségeket.
  • -Neutralizálja és átalakítja pszichoszomatikus zónákat, tehát a negatív energiát az alacsony gondolatokbol és érzelmekből, mint a stressz, a szorongás, feszültség, a gyűlölet, irigység, harag, stb, amely megtalálható mindenhol, de különösen olyan helyeken, ahol súlyos balesetek történtek, harcok, verekedések, autóbalesetek, stb, általában helyjek, ahol olyan dolgok történnek, amelyjek alapvetően érintik az emberek sorsát (pl. temetők, bíróságok, intézetek, tárgyaló helységek …) pozitív energiára. Ezt az energiát különösen intenzíven érzékelik a csecsemők és gyermekek, de a felnőttek is.
  • Neutralizálja és átalakítja az elektroszmoggot, tehát az elektromágneses sugárzás a mi tágabb környezetünkböl. Legnagyobb mértékben a környezetünket elektroszmoggal szennyezik főleg az elektro-radar rendszerek – meteorológiai radarok, katonai és repülőtéri radarok, rádió és TV adók,WIFI adók, katonai létesítmények, erőművek, távvezetékek, kórházak, nukleáris források. Elektroszmog felmerül minden háztartásban is. A forrássai az elektronika (számítógépek, televíziók, hűtőszekrények, mikrohullámú sütő, stb), telefon, fénycsövek, katódsugárcső, légkondicionáló berendezések, vezeték nélküli kommunikációs technológiák (WiFi, Bluetooth ,…) és minden elektromos berendezések és vezetékek.
  • Gyógyító kövek – féldrágakövek rezgéssükkel segítségével fejleszti a kívánt mentális és a személyes képességeket és tulajdonságokat az emberben.

 

  • Erős védő, gyógyító és helyreállító hatása van.

 

  • Javítja az alvás, és segít álmatlanságnál.

 

  • Harmónizálja és a tisztítja vízt.

 

  • Meghosszabbítja az élelmiszerek élettartalmát és minőségét, főleg a gyümölcsöknek és zöldségnek. Nehiányzon a hűtőszekrényekben és fagyasztókban.

 

  • Az energiát megspórólja olyan mértékben, hogy befolyásolja a üzemanyag fogyasztása csökkentését a járművekben.
  • Készült szeretettel és nem csak hatékony, de egyben esztétikai elem bármilyen lakberendezésben is.

 

A Feng – Shui elvei felhasználásával és orgonit kiegészítőként használatával, létrehozhat a saját otthonában egy életenergiateljes környezetet.